ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Περιβαλλοντικό και
Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου είναι μια δημοτική Α.Ε. που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί για την προστασία και την ανάδειξη της χερσονήσου του Άι Γιάννη Δέτη. Πρωταρχική φιλοδοξία και σκοπός του Πάρκου είναι να προβληθεί ως παράδειγμα και μοντέλο κοινωνικής υπηρεσίας και να δώσει μια άλλη προοπτική στον πολιτιστικό και ποιοτικό τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου και της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος

Μήνυμα Δημάρχου Πάρου

Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου μετεξελίχθηκε σε ένα πρότυπο κέντρο οικολογίας, καθώς και σε έναν χώρο άθλησης, ποιοτικής αναψυχής, πολιτισμού, ιστορίας και εκπαίδευσης, στην καρδιά των Κυκλάδων, προσφέροντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα ποικίλων δραστηριοτήτων σε ένα ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό τοπίο.
Παράλληλα, το Πάρκο αποτελεί μια έμπρακτη εφαρμογή ενός διαφορετικού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο συνδέει την τουριστική προσφορά με την περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.
Σημαντικός πόλος έλξης φυσιολατρών, ως περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, το Πάρκο θα δώσει την ευκαιρία σε όσους το ανακαλύψουν να απολαύσουν ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα, σ΄ έναν όμορφο, αξιοπρεπή, καθαρό και λειτουργικό χώρο, υπό την αυστηρή και συνεπή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί από την Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Εύχομαι να το απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες του, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Η δημιουργία του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου ήταν εμπνευσμένη από το χαρακτήρα της χερσονήσου του Αγίου Ιωάννη Δέτη, η οποία το φιλοξενεί.

 

 

Η συνολική έκταση του Πάρκου είναι 800 στρέμματα, ιδιοκτησίας Δήμου Πάρου, και περιλαμβάνει ένα πετρόχτιστο αναψυκτήριο, σινεμά, ημι-υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, αμφιθέατρο 700 θέσεων, οργανωμένες και μη παραλίες, δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών 7χμ. και πάρκιγκ 300 θέσεων.

Το Πάρκο λειτουργεί ως ένας σύγχρονος εναλλακτικός χώρος αναψυχής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μιας αειφόρου διαχείρισης του οικοσυστήματος, με ήπιας μορφής παρεμβάσεις, οικολογικά φιλικές τεχνικές δομές και αθλητικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.

Στις υπηρεσίες του Πάρκου περιλαμβάνονται το ετήσιο θερινό Φεστιβάλ στο Πάρκο, καφετέρια, οργανωμένη παραλία, ενοικίαση εγκαταστάσεών του για ιδιωτικές εκδηλώσεις.

EL